Since '02 xBhp is different things to different people. From a close knit national community of bikers to India's only motorcycling lifestyle magazine and a place to make like-minded biker friends. Join us

WE DESIGN ON

Lenovo ThinkPad
Castrol Power 1

Look further to stay alive.

Our Partners

User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: pulsar150 starting issue

  1. #1
    Addicted V!RU$'s Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lucknow
    Posts
    137
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Wink pulsar150 starting issue

    Hello bikers,
    I own a pulsar150 UG 4.5(9,000KMS done)
    the problem that i'm facing is that when i turn off the fuel tap and leave the bike for 2-3 days the bike refuses to start<<
    however when i leave the fuel supply on and then leave the bike for same no. of days the bike starts in one go
    this problem exists all time of the year whether hot or cold
    i've checked the fuel lines and air filter fir choking and replaced both the spark plugs.
    is there a possibility that the carburettor's float bowl is having a leak somewhere ??

  2. #2
    Super Moderator sunilg's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    ghaziabad
    Posts
    8,268
    Blog Entries
    1
    Mentioned
    179 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Query approved.
    (Been There Done That) x 3.25

  3. #3
    Rookie
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Hyderabad
    Posts
    32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Smile

    Quote Originally Posted by V!RU$ View Post
    Hello bikers,
    I own a pulsar150 UG 4.5(9,000KMS done)
    the problem that i'm facing is that when i turn off the fuel tap and leave the bike for 2-3 days the bike refuses to start<<
    however when i leave the fuel supply on and then leave the bike for same no. of days the bike starts in one go
    this problem exists all time of the year whether hot or cold
    i've checked the fuel lines and air filter fir choking and replaced both the spark plugs.
    is there a possibility that the carburettor's float bowl is having a leak somewhere ??
    that's not a real problem and happens with my dazzler too. the only solution(as far as i know) is on the fuel for 5 min then start the bike. It should start, if it doesnt start use the choke for a min(but dont start the engine). Then close the choke and start the engine.....

  4. #4
    Addicted V!RU$'s Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lucknow
    Posts
    137
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    also i would like to add that my right spark plug fouls at 3000-4000 kms and that's quite less i guess ??
    i've changed 2 spark plugs in 10,000 K.M.S. !!!
    both on the right side
    the ignition coil is ok
    and i used the correct heat range for spark plugs
    could it be due to a little lean mixture that i'm currently using??
    also my engine sounds tik-tik at idle rpm not that much but it is audible if you pay attention

  5. #5
    Rusted Pinaki's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Calcutta
    Posts
    2,087
    Mentioned
    106 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Clean the carb float bowl ,drain-tube, float and float hinge pin . Replace the float-valve .. the pin like thingy with a black rubber tip . While you are at it , you may as well clean the jets & other carb parts too in one go .

  6. #6
    Addicted V!RU$'s Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lucknow
    Posts
    137
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thanx everyone for their advice
    the heat range of both the spark plugs is same in the manual
    can we try different heat range spark plugs on either sides ??
    any recommendations ??
    also i'm planning to go for dual electrode spark plugs any suggestions
    P.S. i don't have enough budget for the expensive NGK's or worthless ignition cables !!!
    Last edited by V!RU$; 12-06-2011 at 03:33 PM.

  7. #7
    Rusted Abhijeet Bhattacharjee's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Jamshedpur, JH -> Kolkata, WB -> Pune, MH
    Posts
    367
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by V!RU$ View Post
    also i would like to add that my right spark plug fouls at 3000-4000 kms and that's quite less i guess ??
    i've changed 2 spark plugs in 10,000 K.M.S. !!!
    both on the right side
    the ignition coil is ok
    and i used the correct heat range for spark plugs
    could it be due to a little lean mixture that i'm currently using??
    also my engine sounds tik-tik at idle rpm not that much but it is audible if you pay attention
    tik tik sound is also audible in my bike... IMO maybe all bajaj bikes have this character.
    Its the fusion of a two wheeled machine & a human being which creates a true biker.

    Fine me on facebook: https://www.facebook.com/krazzykid.abhijeet

    Pulsar spare parts price list (indicative only):
    http://www.scribd.com/doc/42303845/P...re-Parts-Price
    http://www.scribd.com/doc/99085008/Bajaj-180-Pulsar-UG3

  8. #8
    Rusted Legend Racer's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Pathanamthitta,Kerala
    Posts
    574
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i'm also trying for dual electrode spark plugs.....please give more theoretical info on this...
    I'm a responsible rider.It doesn't matter what you ride,but what matters is how you ride.

  9. #9
    Addicted V!RU$'s Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lucknow
    Posts
    137
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thanx everyone
    also i would be very grateful if anyone can throw some light on alignment of rear wheels??
    i'm looking forward to some DIY schemes..

Similar Threads

  1. R15 starting trouble and chain issue.
    By soniclavier in forum Help Me!
    Replies: 10
    Last Post: 09-01-2012, 10:41 PM
  2. Anyone tried R15 tyres on Pulsar150 ??
    By Nitin_traveller in forum Help Me!
    Replies: 65
    Last Post: 02-23-2012, 11:17 AM
  3. Pulsar 220sf starting issue
    By zayed_ali890 in forum Help Me!
    Replies: 5
    Last Post: 06-12-2011, 08:52 AM
  4. Replies: 78
    Last Post: 12-30-2010, 06:08 PM
  5. Replies: 9
    Last Post: 05-05-2010, 01:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •