Since '02 xBhp is different things to different people. From a close knit national community of bikers to India's only motorcycling lifestyle magazine and a place to make like-minded biker friends. Join us

Castrol Power 1

Always keep the chain well lubricated.

Our Partners

Announcement

Collapse

Welcome to xBhp Forums v2020

Welcome to 2020 Edition of the xBhp Forums . As you might have already noticed, the forums have undergone a major upgrade to keep up with the times. This will make the forums faster and intuitive and much more mobile friendly.

The basic functioning of the forum remains the same.

We are still tightening the loose nuts and bolts and it will take some time.

However, in case you are facing any issues or problems accessing the forums or posting here, please do let us know.

Any feedback/suggestions are also welcome!

You can post your suggestions on this thread itself!


https://www.xbhp.com/talkies/forum-a...s-2020-welcome
See more
See less

200 NS Radiator not starting

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 200 NS Radiator not starting

    Hi team,

    Hope you all are doing good. I am new to this community so need your suggestions and guidance.

    I own a 200NS 2012 Bumblee Yellow. I have clocked around 65k. Recently, I faced a coolant oil drain issue. On daily commuting the coolant oil seemed to be reducing. And after few days came to know that the head packing was at fault and then the whole head set, bore, piston, and valves were replaced.

    Engine is all good and working fine but the main problem now is after 5 odd kms the engine seems to heat up and due to the radiator fan not starting the bike switches off due to heat. And after some 10-15min the bike starts and the cycle happens again.

    I have replaced the Rectifier, Relay, water pump, Cooling temperature sensor but all in vain. The radiator fan does not work. But if I direct the relay line or the CDI line, the Radiator is working so I suppose the radiator is in working condition.

    My Mechanic is suggesting this must be related to a failed Wiring and he wants to replace the wiring kit. I have lost all hopes as he had told me to replace all the above and yet the issue in not resolved.

    I live in Chennai. Looking for guidance on how to proceed further or if you can suggest any local mechanics, that would also do.


    Thanks in advance


    Karthikeyan.S
    Last edited by xBhp; 02-29-2020, 01:58 PM.

  • #2
    Re: 200 NS Radiator not starting

    Thread approved.

    Comment


    • #3
      Re: 200 NS Radiator not starting

      Bro, have you checked radiator relay?
      Originally posted by Itachi View Post
      Hi team,

      Hope you all are doing good. I am new to this community so need your suggestions and guidance.

      I own a 200NS 2012 Bumblee Yellow. I have clocked around 65k. Recently, I faced a coolant oil drain issue. On daily commuting the coolant oil seemed to be reducing. And after few days came to know that the head packing was at fault and then the whole head set, bore, piston, and valves were replaced.

      Engine is all good and working fine but the main problem now is after 5 odd kms the engine seems to heat up and due to the radiator fan not starting the bike switches off due to heat. And after some 10-15min the bike starts and the cycle happens again.

      I have replaced the Rectifier, Relay, water pump, Cooling temperature sensor but all in vain. The radiator fan does not work. But if I direct the relay line or the CDI line, the Radiator is working so I suppose the radiator is in working condition.

      My Mechanic is suggesting this must be related to a failed Wiring and he wants to replace the wiring kit. I have lost all hopes as he had told me to replace all the above and yet the issue in not resolved.

      I live in Chennai. Looking for guidance on how to proceed further or if you can suggest any local mechanics, that would also do.


      Thanks in advance


      Karthikeyan.S

      Comment


      • #4
        Re: 200 NS Radiator not starting

        Hi Niranjan

        Yes relay has been replaced with a new one but still the radiator doesnt switch on , if i direct the relay wires the radiator fan seems to start .

        Comment


        • #5
          Re: 200 NS Radiator not starting

          Check the wiring fir the fan and check if loose connection for the radiator fan plug... Thats the only fault causing it.
          Originally posted by Itachi View Post
          Hi Niranjan

          Yes relay has been replaced with a new one but still the radiator doesnt switch on , if i direct the relay wires the radiator fan seems to start .

          Comment

          Working...
          X