Since '02 xBhp is different things to different people. From a close knit national community of bikers to India's only motorcycling lifestyle magazine and a place to make like-minded biker friends. Join us

Castrol Power 1

All the gear all the time (ATGATT).

Our Partners

Announcement

Collapse

Welcome to xBhp Forums v2020

Welcome to 2020 Edition of the xBhp Forums . As you might have already noticed, the forums have undergone a major upgrade to keep up with the times. This will make the forums faster and intuitive and much more mobile friendly.

The basic functioning of the forum remains the same.

We are still tightening the loose nuts and bolts and it will take some time.

However, in case you are facing any issues or problems accessing the forums or posting here, please do let us know.

Any feedback/suggestions are also welcome!

You can post your suggestions on this thread itself!


https://www.xbhp.com/talkies/forum-a...s-2020-welcome
See more
See less

Aprilia SR150 ABS missing problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aprilia SR150 ABS missing problem

    Guys, I have been facing a problem with my Aprilia SR 150. On accelerating from low speeds it is lagging (like missing problem). It usually happens when the scooter is decelerating and I suddenly accelerate to gain speed and the scooter feels like it's missing or lagging for a split second.

    It also happens when accelerating from stop. A solution would be helpful. I feel like it has something to do with the CVT. The scooter has 2,000+ kms. Plus a weird whining sound is coming from the CVT when starting cold near the variator and disappears when warm. Any thoughts on what could I do to rectify my problems?

    Any suggestions would do.
    Last edited by xBhp; 07-14-2020, 02:06 PM.

  • #2
    Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

    Thread approved.

    Comment


    • #3
      Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

      Any solutions? Need some suggestions on fixing the problem.

      Comment


      • #4
        Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

        Check for vacuum leak. Does the engine sound like it's hissing?

        Comment


        • #5
          Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

          Please mention what year model is it and is it BS4 or BS6 also next time. If all needed information is already given it makes it 10 times more easier and quicker to find a solution to your problem.
          For now I'm assuming its carburetted but since you said its only 2000+kms it might as well be FI idk.
          Get your carb tuned and check if petrol hose from fuel tank to the carb has free flowing petrol when you remove it from the carb.
          Whine sound could be many things, if its only during starting then bendix drive is to be checked otherwise if it doesn't trouble you then leave it.

          Comment


          • #6
            Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

            Originally posted by tez_padhye View Post
            Please mention what year model is it and is it BS4 or BS6 also next time. If all needed information is already given it makes it 10 times more easier and quicker to find a solution to your problem.
            For now I'm assuming its carburetted but since you said its only 2000+kms it might as well be FI idk.
            Get your carb tuned and check if petrol hose from fuel tank to the carb has free flowing petrol when you remove it from the carb.
            Whine sound could be many things, if its only during starting then bendix drive is to be checked otherwise if it doesn't trouble you then leave it.
            It's a bs4 model. Whining or grinding is really loud when I start the scooter in the morning and you could hear that sound near the gearbox or cvt. Carb has been clean but I think it could be the clutch that is causing issue but I don't know. I have visited the svc many times but they said it has no problems. I will visit the svc soon because it really bugging me when accelerating it's missing (lagging) abit. Happens almost every time. The scoot was bought in 2019 November. Now it has 2700 kms on it. Plus when spinning the rear wheel it's making a sound like a bearing is shot. Thanks for your suggestion... really appreciate it!

            Comment


            • #7
              Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

              Originally posted by Dani52war View Post
              It's a bs4 model. Whining or grinding is really loud when I start the scooter in the morning and you could hear that sound near the gearbox or cvt. Carb has been clean but I think it could be the clutch that is causing issue but I don't know. I have visited the svc many times but they said it has no problems. I will visit the svc soon because it really bugging me when accelerating it's missing (lagging) abit. Happens almost every time. The scoot was bought in 2019 November. Now it has 2700 kms on it. Plus when spinning the rear wheel it's making a sound like a bearing is shot. Thanks for your suggestion... really appreciate it!
              Loud starter noise shouldn't be in a new scooter so get your starter clutch checked and greased (1 part of the starter assembly needs some lubrication). Yes even though it has some lubrication from the factory sometimes there can be exceptions. As for lag as someone above has mentioned, check all hoses for vacuum leaks and tell me this, do you feel the engine respond when suddenly open throttle again but scooter doesnt respond OR thats the engine bogs down for a second? Then it that case could be the drive belt.I would suggest don't depend on SVC to diagnose the problem instead, go to your trusted outside mechanic and have him open the clutch cover have him look at all the parts. Then have him check the bearing of rear wheel. Whatever problem he diagnoses get it corrected from the svc and pay the mechanic for his time. Cheers

              Comment


              • #8
                Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

                I am new here. I created a thread asking for help about three days ago.it Is still not approved

                Comment


                • #9
                  Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

                  Originally posted by tez_padhye View Post
                  Loud starter noise shouldn't be in a new scooter so get your starter clutch checked and greased (1 part of the starter assembly needs some lubrication). Yes even though it has some lubrication from the factory sometimes there can be exceptions. As for lag as someone above has mentioned, check all hoses for vacuum leaks and tell me this, do you feel the engine respond when suddenly open throttle again but scooter doesnt respond OR thats the engine bogs down for a second? Then it that case could be the drive belt.I would suggest don't depend on SVC to diagnose the problem instead, go to your trusted outside mechanic and have him open the clutch cover have him look at all the parts. Then have him check the bearing of rear wheel. Whatever problem he diagnoses get it corrected from the svc and pay the mechanic for his time. Cheers
                  I have replace it with another clutch (cousin scooter it's just a year old) but still the problem persist. I think it might be the carb because spark plug was replaced recently. Clutch has been grease. I will replace with new belt and see how it goes. Will report back if the problem is solve or still persist. Thanks appreciate your suggestion.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Aprilia SR150 ABS missing problem

                    Originally posted by Maniksi View Post
                    I am new here. I created a thread asking for help about three days ago.it Is still not approved
                    Mine took weeks for approval, sometimes it gets approved in 2 days. Just wait.

                    Comment

                    Working...
                    X